Ιδρυματικό Καταθετήριο DSpace

Καλλιέργεια της τομάτας υπο κάλυψη στις περιφερειάκες ενότητες Ηλείας και Αχαϊας

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Ρουμελιώτης, Ευστάθιος
dc.contributor.author ΜΑΡΚΟΥ, ΙΩΑΝΝΗΣ Α..Μ.12128
dc.date.accessioned 2021-10-07T09:00:03Z
dc.date.available 2021-10-07T09:00:03Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.uri http://repository.library.teimes.gr/xmlui/handle/123456789/9601
dc.description.abstract Η τομάτα εικάζεται πως εισήχθη στην Ελλάδα περίπου το 1818 από Γάλλος μοναχούς. Λίγα χρόνια πριν περίπου το 1753 ο Κάρολος Λινναίος κατέταξε την τομάτα στο γένος Solanum. Η τομάτα θεωρείται από τις ποιο σημαντικές καλλιεργείς στον κόσμο. Έτσι στην Σκανδιναβία δημιουργήθηκε η παγκόσμια τράπεζά σπόρων η οποία μέχρι και σήμερα διαφυλάσσει διαφόρων ειδών φυτικού γενετικού υλικού μεταξύ άλλων και περίπου 5.832 είδη τομάτας. Στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας και Αχαΐας η καλλιεργούμενες εκτάσεις της τομάτας υπό κάλυψη κατείχαν το 2018 το ποσοστό 3,5% επί της συνολικής καλλιεργούμενης έκτασης της τομάτας υπό κάλυψη πανελλαδικά. Οι σημαντικότεροι εχθροί και ασθένειες στους Νομούς Ηλείας και Αχαΐας για το 2021 ήταν οι ο Τετράνυχος, η Τούτα και τέλος ο Βοτρύτης. Τα συστήματα καλλιέργειας που χρησιμοποιούνται σε θερμοκήπια είναι απλού τύπου συνήθως ξύλινα και κάποιες φορές μεταλλικά στον σκελετό και με μαλακό υλικό κάλυψης και σπανιότερα σκληρό η γυαλί. Κατά πλειοψηφία η καλλιέργεια γίνεται εντός εδάφους και σπανιότερα εκτός εδάφους. el
dc.language.iso el_GR el
dc.publisher Πανεπιστήμιο Πατρών el
dc.subject Καλλιέργεια κηπευτικών el
dc.subject Εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας στα θερμοκήπια el
dc.subject Καλλιέργειας της τομάτας el
dc.title Καλλιέργεια της τομάτας υπο κάλυψη στις περιφερειάκες ενότητες Ηλείας και Αχαϊας el
dc.type Πτυχιακή Εργασία el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής