Ιδρυματικό Καταθετήριο DSpace

Οργανωσιακή κουλτούρα στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Γιαννούκου, Ιωάννα
dc.contributor.author Μιχαλόπουλος, Θεόδωρος
dc.date.accessioned 2021-05-25T09:09:56Z
dc.date.available 2021-05-25T09:09:56Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri http://repository.library.teimes.gr/xmlui/handle/123456789/9208
dc.description.abstract Η οργανωτική κουλτούρα είναι η συλλογή αξιών, προσδοκιών και πρακτικών που καθοδηγούν και ενημερώνουν τις ενέργειες όλων των μελών της επιχείρησης. Ας το σκεφτούμε ως τη συλλογή χαρακτηριστικών που κάνουν την εταιρεία αυτό που είναι. Μια εξαιρετική κουλτούρα δίνει θετικά χαρακτηριστικά που οδηγούν σε βελτιωμένη απόδοση, ενώ μια δυσλειτουργική εταιρική κουλτούρα φέρνει ιδιότητες που μπορούν να εμποδίσουν ακόμη και τις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις. Είναι λάθος επομένως να συγχέουμε την κουλτούρα με τους οργανωτικούς στόχους ή μια δήλωση αποστολής, αν και οι δύο μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρηση. Η κουλτούρα δημιουργείται με συνεπείς και αυθεντικές συμπεριφορές, όχι με δελτία τύπου ή άλλα έγγραφα. Έτσι ο διευθυντής μπορεί να παρακολουθήσει την εταιρική κουλτούρα σε δράση όταν βλέπει πώς ένας εργαζόμενος ανταποκρίνεται σε μια κρίση, πώς μια ομάδα προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των νέων πελατών ή πώς ένας διευθυντής διορθώνει έναν υπάλληλο που κάνει ένα λάθος. Αντικείμενο της εργασίας αυτής είναι η μελέτη της οργανωτικής κουλτούρας σε ελληνικές επιχειρήσεις και ειδικότερα στο κλάδο των ξενοδοχείων. el
dc.language.iso el_GR el
dc.publisher Πανεπιστήμιο Πάτρας el
dc.subject Ξενοδοχειακές μονάδες el
dc.title Οργανωσιακή κουλτούρα στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο el
dc.type Πτυχιακή Εργασία el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής