Επιτομή:
Εισαγωγή - Κάθε άτομο με Αλτσχάιμερ βιώνει την ασθένεια διαφορετικά, αλλά οι άνθρωποι τείνουν να βιώσουν μια παρόμοια πορεία από την αρχή της ασθένειας μέχρι το τέλος της. Ο ακριβής αριθμός των σταδίων του Alzheimer είναι κάπως αυθαίρετος. Μερικοί εμπειρογνώμονες χρησιμοποιούν ένα απλό τριφασικό μοντέλο: πρώιμο, μέτριο και τελικό, ενώ άλλοι έχουν βρει μια πιο λεπτομερή διάσπαση για να είναι πιο χρήσιμη βοήθεια για την κατανόηση της εξέλιξης της ασθένειας.
Σκοπός – Σκοπός της εργασίας, αναφέρεται σχετικά η συλλογή, ανάλυση και συζήτηση δεδομένων αναφορικά με τη νόσο του Alzheimer και ως προς τα συμπτώματα και τις επιπτώσεις της νόσου στους ασθενείς και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους.
Μεθοδολογία - Η παρούσα εργασία οριοθετείται στο πλαίσιο διεξαγωγής της συστηματικής βιβλιογραφικής ανασκόπησης. Έχει γίνει αναζήτηση σε ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία από τις ηλεκτρονικές βάσεις αποδελτίωσης βιβλιογραφικών δεδομένων Pubmed, Scopus, κλπ,.
Αποτελέσματα - Οι οργανισμοί που αναθέτουν και παρέχουν υπηρεσίες των ατόμων με νόσο Alzheimer, πρέπει να δεσμευτούν να υποστηρίξουν την εφαρμογή παρεμβάσεων βάσει τεκμηρίων και να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ ακαδημαϊκών και παροχής υπηρεσιών υγείας και φροντίδας.
Συμπεράσματα - Η ποιότητα ζωής είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα με άτομα με άνοια και υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις στη χρήση μέτρων αυτοαναφοράς. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο ακριβής είναι η αυτοαναφορά ενός ατόμου με βάση το εάν το επίπεδο γνώσης του είναι άθικτο ή έχει μειωθεί λόγω της διάγνωσης της άνοιας.