Ιδρυματικό Καταθετήριο DSpace

Η καλλιέργεια της ποικιλίας μαυροδάφνη Πατρών

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Σαλάχας, Γεώργιος
dc.contributor.author ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ Α.Μ.12554
dc.contributor.author ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ, ΟΛΓΑ Α.Μ.12615
dc.date.accessioned 2022-07-13T08:58:43Z
dc.date.available 2022-07-13T08:58:43Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri http://repository.library.teimes.gr/xmlui/handle/123456789/10479
dc.description.abstract Η παρούσα πτυχιακή εργασία εμβαθύνει σε μια ιδιαίτερη ποικιλία του κρασιού την Μαυροδάφνη. Το κρασί αποτελεί ένα ποτό αλκοολούχο, το οποίο προέρχεται από την ζύμωση των στέμφυλων. Παραπλήσια ποτά του οίνου δημιουργούνται επίσης από διάφορα άνθη και σπόρους, αλλά η λέξη κρασί δηλώνει προϊόν σταφυλιού. Ένα σύνηθες ποτό που συνοδεύει από αρχαιοτάτων χρόνων παραδοσιακές και σύνθετες γεύσεις ενώ αποτελεί και σημαντικό γεωργικό προϊόν είναι το κρασί. Στις θρησκευτικές τελετές κατείχε ξεχωριστή θέση σε αρκετούς πολιτισμούς και παράλληλα η εμπορευματοποίηση του κρασιού χρήζει ιστορικής σπουδαιότητας για πολλές περιοχές. Η Μαυροδάφνη στηρίζεται στο σκούρο σταφύλι της Αχαΐας αλλά και στο γλυκό πλούσιο σε σάκχαρα κρασί που δημιουργείται από αυτό. Όσο αναφορά την εμφάνισή της, η Μαυροδάφνη αποτελεί ένα σκουρόχρωμο, περίπου διάφανο οίνο με καφετί καθρεπτίζον και μοβ-καφέ διαβιβάζον απόχρωση. Οι μυρωδιές και οι γεύσεις που προκύπτουν είναι η καραμέλα, η σοκολάτα, ο καφές, οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα. Η συγκεκριμένη εργασία στοχεύει στην ανάλυση και μεγέθυνση της Μαυροδάφνης, οι βελτιώσεις που επιδέχεται, την χρηματική της υπόσταση και την προοπτική της στο τόπο της Αχαΐας. el
dc.language.iso el_GR el
dc.publisher Πανεπιστήμιο Πατρών el
dc.subject Κρασί μαυροδάφνη el
dc.subject Καλλιεργητικές ζώνες στην Αχαΐα el
dc.subject Achaia clauss el
dc.title Η καλλιέργεια της ποικιλίας μαυροδάφνη Πατρών el
dc.type Πτυχιακή Εργασία el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής