Ιδρυματικό Καταθετήριο DSpace

Συγκριτική μελέτη των προτιμήσεων των καταναλωτών σε μεταποιημένα και μη μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα

Εμφάνιση απλής εγγραφής

dc.contributor.advisor Καρακίτσου, Αναστασία
dc.contributor.author ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ Α.Μ.12326
dc.contributor.author ΚΑΛΟΠΙΣΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Μ.12516
dc.date.accessioned 2022-07-12T07:58:22Z
dc.date.available 2022-07-12T07:58:22Z
dc.date.issued 2022-06
dc.identifier.uri http://repository.library.teimes.gr/xmlui/handle/123456789/10454
dc.description.abstract Τις τελευταίες δεκαετίες έχει υπάρξει μία σημαντική αύξηση τόσο στην παραγωγή όσο και στη ζήτηση των βιολογικών προϊόντων. Οι σημαντικότεροι λόγοι είναι τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρουν στο περιβάλλον καθώς επίσης και στην υγεία του παραγωγού αλλά και του καταναλωτή. Τα βιολογικά προϊόντα καταλαμβάνουν πλέον ένα μεγάλο κομμάτι στην αγορά καθώς τα βρίσκουμε σε διάφορες μορφές (μεταποιημένα και μη μεταποιημένα) αλλά και σε όλες τις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, λαϊκές, συνοικιακά μαγαζιά κ.λ.π.). Η ποικιλία αυτή, η αύξηση της προσφοράς των προϊόντων αυτών, αλλά και η διαφήμισή τους, οδήγησε πολλούς καταναλωτές να στραφούν στα βιολογικά. Τα πρώτα βιολογικά προϊόντα που εμφανίστηκαν στην αγορά ήταν τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Με το πέρασμα των χρόνων όμως, οι εταιρείας πειραματίστηκαν και άρχισαν να παράγουν μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα, όπως είναι τα μακαρόνια, ο ντοπατοπολτός κ.λ.π. Τα προϊόντα αυτά είναι πιστοποιημένα, και βρίσκονται συγκεντρωμένα σε ξεχωριστό διάδρομο στα σούπερ μάρκετ, ώστε ο καταναλωτής να ξεχωρίζει εύκολα και με σαφήνεια τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων. Τα μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα αποτελούν μια ξεχωριστή αγορά τροφίμων η οποία έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και πολλές επιχειρήσεις έχουν δοκιμάσει το συγκεκριμένο εγχείρημα. για τον λόγο αυτό, η παρούσα εργασία διερεύνησε τις προτιμήσεις των καταναλωτών σχετικά με τα μεταποιημένα και μη μεταποιημένα βιολογικά τρόφιμα. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως οι καταναλωτές φαίνεται πως δείχνουν μία προτίμηση στα μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα συγκριτικά με τα μη μεταποιημένα. el
dc.language.iso el_GR el
dc.publisher Πανεπιστήμιο Πατρών el
dc.subject Βιολογικά προϊόντα el
dc.subject Τρόφιμα el
dc.subject Καταναλωτές el
dc.title Συγκριτική μελέτη των προτιμήσεων των καταναλωτών σε μεταποιημένα και μη μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα el
dc.type Πτυχιακή Εργασία el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής